Image: uploads/2017_01/Te_Kopahou_Reserve_5.jpeg

Showcase

Image Gallery

Te Kopahou Reserve - Entrance to Wellington South Coast

Wellington City Council

Back to the
Showcase
  • NZILA George Malcolm Award — 2015
  • Outstanding Design between $500K and $2M Award — 2015
Image: uploads/2017_01/Te_Kopahou_Reserve_3.jpg

Landscape memory is most evident in the carefully selected use of regenerating the natural condition subtly contrasted with an assortment of quarry materiality, including the restrained outline of the old quarry building footprint.

Image: uploads/2017_01/Te_Kopahou_Reserve_2.jpg

Landscape memory is most evident in the carefully selected use of regenerating the natural condition subtly contrasted with an assortment of quarry materiality, including the restrained outline of the old quarry building footprint. Simple, environmentally sensitive techniques are used throughout the project including the construction of road and pedestrian amenities to provide an overall national park aesthetic, suitable to its contemporary Wellington South Coast 'gateway' landscape function. The highly valued site was undeniably made known and reflected through the many submissions received by the public. The project succeeds by paying heed to its new purpose, a gateway to the picturesque natural Wellington South Coast, more so by subtly conceding to the memory of an old quarry site.

Name of Entry: Te Kopahou Reserve - Entrance to Wellington South Coast
Name of Entrant: Wellington City Council - Charles Gordon
Name of Client: Wellington City Council - Parks and Recreation

Image: uploads/2017_01/Te_Kopahou_Reserve_4.jpg
Image: uploads/2017_01/Te_Kopahou_Reserve_1.jpg
All images