Photography: Wraight + Associates

Showcase

Image Gallery

Cenotaph Precinct Upgrade

Wraight & Associates Ltd

Back to the
Showcase
  • NZILA Category Winner / Urban Spaces — 2017
Photography: Wraight + Associates

This deceptively simple solution for Wellington’s Cenotaph precinct impressed with its ability to make broad sculptural moves at the same time as resolving complex heritage and circulation issues.

Photography: Wraight + Associates

This deceptively simple solution for Wellington’s Cenotaph precinct impressed with its ability to make broad sculptural moves at the same time as resolving complex heritage and circulation issues. The new parliament stair is broad and generous, satisfyingly proportioned and fit for its everyday use
as well as large public events. The open square is beautifully detailed with a subtle and controlled use of materials. The minimalism is offset by the texture of the planting and the patterning of the pavement. The integration of artist Joe Sheehan’s ‘Walk the Line’ has been handled with skill and

is an exemplar of skillful collaboration resulting in seamless execution, the work bringing a low key richness to the project.

Name of Entry: Cenotaph Precinct Upgrade

Name of Entrant: Wraight + Associates Ltd & Wellington City Council Urban Design Team

Name of Client: Wellington City Council and Parliamentary Service

Photography: Wraight + Associates
Photography: Wraight + Associates
All images